Naast zelf creëren, vind ik het ook fijn om mijn passie te delen met anderen. Niet als de alwetende leraar, maar gewoon vanuit mijn eigen ervaringen en vooral met de uitnodiging om zelf te durven experimenteren.


Workshops zijn steeds uniek en op maat en kunnen overal georganiseerd worden (ik heb zelf geen fysieke locatie, maar breng al het nodige materiaal mee, behalve tafels en stoelen).
Hieronder alvast enkele bestaande ‘formules’, maar contacteer mij gerust voor andere workshops of vragen.

Plantdruk - Schoonheid zit in onze natuur

Laagdrempelige workshop, iedereen is creatief! We gaan de natuur in (een park of berm kan ook) en verzamelen blaadjes, veren, en ander drukbaar materiaal, die we nadien gaan afdrukken met de omgebouwde pastapers. Postkaartformaat. Afwerking met verschillende technieken. Kijk op plantdruk.be voor meer info.

IntroDRUKtie. Een speelse workshop over druktechnieken.

We duiken in de boeiende wereld van druktechnieken. Indien mogelijk organiseer ik de workshop in het Museum Plantin-Moretus, dit heeft een meerprijs, maar ook een enorme meerwaarde voor de historische omkadering! De workshop kan ook op jouw eigen locatie (indien voldoende ruimte en tafels) of een andere gehuurde workshoplocatie (meerprijs).

We kiezen voor hoog- of diepdruktechniek (lino vs droge naald/gravure in plexi, zink of drankkarton). Of beide bij meer dan 1 dagdeel als duurtijd. Thema kiezen we samen, een zelfportret, een dier of je laten inspireren door een kunstenaar, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Geschikt voor alle niveaus, we kunnen vertrekken van een bestaande afbeelding of een eigen creatie maken, wel of niet kunnen tekenen is dus geen vereiste. We werken op postkaartformaat, iedereen gaat met één of meerdere afdrukken naar huis!

Monotype of monoprint

Monoprint of monotype is altijd uniek. Het is een speelse manier waar je met verschillende methodes tot verrassende resultaten komt. Je kan schilderen op glas en dit eenmalig afdrukken op papier, maar je kan ook een drager inrollen met inkt en er vervolgens uitgeknipte vormen op leggen en zo composities maken die een verhaal vertellen. Locatie met etspers nodig, vooral geschikt voor (de fantasie van) kinderen.

Zeefdruk

Een uniek ontwerp in beperkte oplage zelf drukken op textiel. Enkel 1 kleur op lichte stof, afbeelding max A4. Breng zelf je kledij mee of bestel op voorhand via mij. Ik prepareer de zeef vooraf en breng alles mee om op locatie te kunnen drukken. Toegang tot water en stroom nodig. Indien mogelijk zelf een strijkplank voorzien. Oplage tss de 10 en 50 stuks.

“Deze website is volop in ontwikkeling, net zoals ik ;).”